Automatisera din fakturainkorg i Visma.net

Posted by Zedcom | 2021-04-22 15:00

Under vårt webinar ”Så effektiviserar du ditt arbete du arbetet i Visma.net” visade vår konsult Linnéa Sjöstedt hur du genom att skapa regler för fakturainkorgen, kan automatisera bokföringen.

Våra leverantörer bistår med olika tjänster och produkter, kan man ha mer än en regel per leverantör?

Svaret är självklart. Du kan skapa olika regler beroende på vad som har levererats. Genom att gå in på leverantörskortet kan du skapa flera regler. Du kan till exempel nyckla via referens på fakturan, beskrivning eller ordernummer för att nämna några.

I dina skapade regler kan du vidare bestämma hur fakturan ska periodiseras, vem som ska attestera, till vilket konto och koddel.

Hur vet man att regelverket fungerar?

Vår varmaste rekommendation är att man skapar reglerna allt eftersom du faktiskt få in fakturor. På det sättet kan du förhandsgranska inkomna fakturor och stämma av så att reglerna du satt upp slår igenom. När så är gjort, kan du med säkerhet låta processen i framtida fall ske helt automatiskt genom att skicka fakturorna direkt till Approval genom att ändra standardåtgärd för fakturainkorgen.

Hur kan jag fortsätta ha kontroll i ett automatiserat system?

I Visma.net finns en notifieringsfunktionalitet. Syftet med att använda notiser är att du ska ha kontroll över avvikelserna, som exempelvis om en schemaläggning inte har fungerat som den är tänkt eller om en kundfaktura inte har skickats. Gällande fakturainkorgen kan du exempelvis skapa notiser som berättar om det inkommit en ny leverantörsfaktura eller om det inkommit en leverantörsfaktura som blivit blockerad. Notiserna ger dig en direkt länk till fönstret där avvikelsen uppstått och ger dig möjlighet att hantera den.

HubSpot Video

 

Tags: Affärssystem, visma.net, Visma, redovisning, bokföring

Skriven av Zedcom

Zedcom erbjuder helhetslösningar inom IT, affärssystem och drift.