Börjar kostymen kännas lite för trång?

Posted by Zedcom | 2020-08-26 13:09

Att knappt kunna få på sig kostymen längre och att med hårt motstånd knappt kunna sträcka ut armarna när den är på, brukar vara en tydlig signal om att det är dags att ändra vanor.

Lite samma sak gäller för bolag som vuxit ur sin bokföringskostym. Allt för många bolag vi möter använder sig fortfarande av excelark bäst lämpade för småbolag trots att de för länge sedan växt ur kostymen.

 Ett partihandelsbolag som dubblat sin omsättning från 100 till 200 miljoner kronor på 6 år, använde sig just av excelark när de blev kunder hos oss. Det lades otaliga timmar på att ladda ner data och klistra och klippa gällande budget, som sedan skulle skickas vidare till avdelningschefer och ledning.

 Efter konsultering och utvärdering föll valet på OneStop Reporting och två timmar introduktion senare, var bolaget igång med dynamiska rapporter, på olika nivåer, vilket sparar tid och ger bättre beslutsunderlag.

 Under resans gång har fler rapporter tillkommit och fler i bolaget har velat använda verktyget. Dessutom har vi skapat schemaläggning av budgetrapporter vilket innebär att en rapport körs och sparas ned till användarens arkiv en gång i månaden. På det sätter slipper man att själv komma ihåg att köra rapporten en viss dag, utan kan veta att man alltid har data från den specifika tidpunkten. 

Vi är stolta över att ha hjälpt ett bolag att få budgeteringen både lättare och bättre. Bolaget kan nu exempelvis enkelt fördela ut en summa jämfört över flera perioder eller så kan man välja att justera upp tidigare års budgetbelopp med 10%. Kunden kan budgetera både på konto och per kund. Detta i kombination med att utfallsdata hämtas direkt från affärssystemet till en rapport, som där också kombineras med din budget underlättar väldigt mycket. Tänk så mycket mindre exceltimmar det blir?

Med andra ord är nu kostymen bekvämt rymlig med gott om utrymme att expandera i. Så frågan vi vill ställa dig är; börjar kostymen kännas för trång?

Tags: Budgetering, OneStop Reporting, Rapportering, Visma, Digitalisering

Skriven av Zedcom

Zedcom erbjuder helhetslösningar inom IT, affärssystem och drift.