Fördelen med att ha banken i ditt affärssystem

Posted by Zedcom | 2020-10-06 10:10

En typisk tidstjuv är att hantera betalning av leverantörsfakturor och mottagande av kundinbetalningar som bygger på filer som skickas från banken. Du kopplar upp dig mot banken för att föra över betalningsfilerna och loggar in med dosa för att kontrollera att filen kommer över. 

Men med Visma Autopay har du redan banken inbyggt i ditt affärssystem och skalar därför bort hela hanteringen med filerna fram och tillbaka.

Så hur fungerar det?

  • Kundinbetalningar matchas mot öppna fakturor och kundreskontran uppdateras kontinuerligt.
  • Varje likvidkonto kan kopplas mot ett konto i banken. AutoPay sköter kommunikationen mellan banken och Visma.net Financials genom att uppdatera fakturans status allt efter som den behandlas.
  • Bankavstämningar sker effektivt med aktuell status på kassaflödet och de senaste siffrorna i realtid.
  • AutoPay hanterar utbetalningar till Bankgiro, Plusgiro, Bankkonton såväl inrikes som utrikes betalningar, samt SEPA betalningar. Betalhanteringen sker säkert med tvåfaktorsautentisering.

Resultatet blir att du slipper tidskrävande administrering med bankfiler som riskerar manuella inmatningsfel. Affärssystemet uppdateras helt automatiskt, precis som matchning av fakturor och kundbetalningar. Dagliga valutakurser importeras automatiskt och du får en bankkontoavstämning direkt i ditt affärssystem.

Sammanfattat får du en effektivare och säkrare fakturahantering.

Har du redan Autopay och vill lära dig mer, kika in i vår kunskapsbank!

Tags: AutoInvoice, AutoPay, Visma

Skriven av Zedcom

Zedcom erbjuder helhetslösningar inom IT, affärssystem och drift.