Linnéa Sjöstedt, Konsultchef: ”Att hjälpa kunder att effektivisera och spara tid är det bästa med mitt jobb”

Posted by Zedcom | 2021-09-07 14:15

Att ge kunder möjlighet till mer tid för att analysera sin verksamhet, genom att automatisera manuella processer, är något som konsultchefen Linnéa Sjöstedt brinner för. Efter att ha hjälpt över 30 stora bolag i sin förändringsresa till molnbaserat affärssystem har hon fått insikt i vilka hinder bolag måste överkomma och vilka vinster som finns att hämta av ett modernt affärssystem.

Hur länge har du arbetat på Zedcom?

- Jag började på Zedcom 2018 som verksamhetkonsult och sedan det här året är jag även konsultchef. Innan Zedcom arbetade jag som bland annat som utvecklingsledare på Värmdö kommun.

Du har varit med och lett implementationen av affärssystem för ett stort antal bolag, såväl börsnoterade till mindre företag. Vad ska man tänka på när det är dags att byta affärssystem?

- För många som går från ett klassiskt ekonomisystem där allt bokas manuellt, kan det kännas lite obehagligt att lita på att de automatiserade flödena kommer att fungera som det ska. Men här kan man arbeta stegvis och bygga ut och bygga på automatiseringen allt eftersom.

Något av de bästa med mitt jobb är just att hjälpa våra kunder att hitta möjligheterna att effektivisera processer i just deras verksamhet.

Hur ser en kunds utvecklingsresa ut?

- Att byta affärssystem är en stor omställning där inte minst de som arbetar med ekonomi förändrar sitt arbetssätt från hur de kanske tidigare har gjort – och det kan vara en utmaning. Men den svackan är temporär och när man sedan får grepp om systemet, så sparar det in otroligt mycket tid. Att få vara med och guida kunden genom den resan är väldigt givande.

Vad skiljer Zedcom mot andra affärsystemsinriktade bolag?

- För oss konsulter så slutar inte resan efter en implementation, på många sätt är det då den börjar. Vi finns nämligen med även som supportansvariga och på så sätt skapar vi en nära relation med våra kunder och har stor insyn i exakt respektive kunds arbetssätt och målsättningar. Det vet jag uppskattas av våra kunder, såväl som av oss.

Tags: Anställda

Skriven av Zedcom

Zedcom erbjuder helhetslösningar inom IT, affärssystem och drift.