Medarbetarintervju Jacob Kjessler

Posted by Zedcom | 2019-03-06 10:51
Vi fortsätter med att presentera Zedcoms medarbetare. Denna gång har vi tagit en pratstund med Jacob Kjessler, en av Zedcoms verksamhetskonsulter. Jacob avslöjar sin passion för segling och berättar om sin karriär inom snabbmatsbranschen. 

Jacob Kjessler (2)Hej Jacob! 

Vad jobbar du med?

Jag arbetar som verksamhetskonsult med inriktning på IT och affärssystem.

 

Vad har du för bakgrund?

Innan jag började på Zedcom tog jag en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning affärsutveckling. Dessförinnan arbetade jag inom snabbmatsbranschen på Max Hamburgerrestauranger. Jag började på golvet men avancerade ganska snabbt till arbetsledare, biträdande restaurangchef och slutligen som restaurangchef. Jag var 21 år när jag blev restaurangchef för en restaurang i Alingsås, vilket betyder att jag var (och är) en av de yngsta restaurangcheferna i Max historia. Mitt arbete i Alingsås resulterade i ett pris på Max årliga gala, Ebba-galan samt en restaurangchefstjänst på en utav Stockholms större enheter. Det är något som jag såklart är väldigt stolt över än idag. Det var ett kraftfullt kvitto på att jag gjorde ett bra jobb.

Under mina år inom Max lärde mig extremt mycket om hur människor fungerar och våra olikheter. På Zedcom jobbar vi dagligen med människor så jag känner att jag kan använda mig mycket av de lärdomarna. Jobbet som restaurangchef innebär nästan samma sak som att driva ett eget företag med fullt personal- och ekonomiansvar, vilket såklart också är värdefull kunskap i min roll som verksamhetskonsult.

 

Hur är det att arbeta på Zedcom?

På Zedcom ser dagarna helt olika ut. Då vi jobbar med många olika system, för att kunna erbjuda våra kunder en helhet, så stöter jag ständigt på nya utmaningar. Det är nog det som jag tycker är roligast, att jag får lära mig något nytt nästan varje dag.

Jag ansvarar särskilt för logistikprojekt och implementerar system som Bitlog och EazyStock. Jämfört med tidigare så ser marknaden helt annorlunda ut för dagens distribuerande företag. Konkurrensen har hårdnat då marknaden blivit global. Det är så mycket lättare för slutkunden att beställa från exempelvis kinesiska företag, som ofta kan erbjuda lägre priser. För att kunna vara med och konkurrera globalt måste svenska logistikföretag effektivisera i leden, vilket jag vet att våra system kan hjälpa till med. Att få vara med och göra logistikföretagen mer konkurrenskraftiga är häftigt!

 

Varför tror du att Zedcom kommer att lyckas framöver?

Vi är ett engagerat gäng som brinner för att effektivisera och hjälpa företagen. Vi har inte projekt på löpande band där ridån stängs när projektet är klart. Vi lever med våra kunder länge och vi gör det där lilla extra som andra kanske inte gör. Det tillsammans med att vi har en produktportfölj, som enligt mig är ett recept på framgång, gör oss som en självklar leverantör och partner. 

 

Kan du dela med dig av något vi inte vet om dig?

Segling är min stora passion. Så fort vädret tillåter ser jag till att ta på mig flytvästen och ger mig ut till sjöss. Dessutom springer jag  mycket, ungefär 6-7 mil i veckan och tränar nu inför ett maraton. Jag har en dröm om att ta en ”major” inom maratonlöpning, då springer man de sju största marathonloppen i världen i städer som Tokyo, Berlin och New York.

Tags: Medarbetare

Skriven av Zedcom

Zedcom erbjuder helhetslösningar inom IT, affärssystem och drift.