Nöjda kunder = blomstrande business

Posted by Zedcom | 2019-02-28 09:26

Visste du att undersökningar visar på att dålig kundservice sprids till dubbelt så många öron som bra kundservice gör? Det betyder att risken är dubbelt så hög att en kund som upplevt sig bli dåligt behandlad sprider det till sina vänner och bekanta, än personer som haft en positiv upplevelse.

 

Därför är det så otroligt viktigt att kunna erbjuda bra kundservice – oavsett hur stor eller liten verksamhet du har. Minst lika viktigt är det att spendera tid på missnöjda kunder för att vända situationen. Inte bara för du är rädd för de ska sluta köpa eller använda dina produkter, men också att förhindra att dålig kundservice blir en snackis, som till exempel kan spridas både viralt och på sociala medier.

 

I Flow-appen får du en växelfunktion och ett statistikverktyg som visar hur lång tid dina kunder fått vänta innan dina kollegor svarat. En undersökning från American Express Survey visade att 67 procent av alla amerikaner har lagt på luren i frustration över att inte ha kommit fram när de ringt ett företag.

 

Sverre Mauritz, Service Manager för Nordic Service Group Norway, har varit imponerad över hur bra Flow fungerat.

För det första är det problemfritt att sätta upp tjänsten och växelfunktionen fungerar som en dröm. Telefonen är alltid bemannad oavsett om vi är på kurs ett par dagar eller vår receptionist är sjuk. Det är ju inte mer än ett tangenttryck, så är växeln bemannad av en tillgänglig medarbetare.

Flow erbjuder ett statistikverktyg som visar dig hur länge dina kunder väntat på svar – och hur länge samtalen varade. I verktyget har du koll på till exempel hur många samtal som besvarats inom en minut med mera. Har du över 80 procent i statistiken kan du ge dig själv en klapp på axeln!

 

Ingen ursäkt för dålig service

Flow Widget är knuten till din hemsida och visar i realtid om ni är tillgängliga per telefon, hur lång samtalskön eventuellt är, och era öppningstider. Kundansvariga för Cool Stuff, Pajtesa Zhuta, understryker att deras företag inte vill vara utan tjänsten:

Den gör livet enklare för våra kunder när det finns flera vägar in att kontakta oss på. Widgeten ger dem också informationen om antal personer i kö och genomsnittlig kötid.

Med andra ord finns det inte längre några ursäkter för att ha missnöjda kunder – vi har gjort det lätt för dig att bli bättre på kundservice. Gör livet enklare för dig och dina kunder.

 

Läs mer om Telavox här

Tags: Telefoni

Skriven av Zedcom

Zedcom erbjuder helhetslösningar inom IT, affärssystem och drift.