Så blev vår projekthantering mer effektiv

Posted by Zedcom | 2019-10-29 15:56

Visma.net Project Management har sedan 2010 funnits med i Vismas produktportfölj. Verktyget är framtaget för projektintensiva bolag som fakturerar sin tid. På Zedcom är vi trogna användare och vill dela med oss av några delar som är extra användbara för oss.

Visma.net Project Management (Visma.net PM) är ett komplett verktyg för projektintensiva verksamheter som vill ha full kontroll från införsäljning till fakturering. Kundhantering, tid, projekt och fakturering kombineras i en mjukvara och låter dig hantera hela verksamheten. Med ett öppet API och möjlighet att integrera med flera andra verksamhetssystem kan du dessutom skräddarsy lösningen efter dina behov.

De nästan 27 000 användarna av Visma.net PM återfinns främst inom små och medelstora konsult- och tjänsteföretag såsom PR- och reklambyråer, arkitektfirmor, teknikkonsulter samt IT-och ingenjörsbolag (Källa: www.visma.se). Vi på Zedcom utgör själva en del av dessa användare.

För oss har Visma.net PM inte bara underlättat det dagliga arbetet, det har förbättrat våra rutiner och strukturerat våra projekt. Verktyget ger oss en möjlighet till att samarbeta på ett annat sätt än tidigare. Vi hanterar våra projekt från ax till limpa i Visma.net Project Management, från införsäljning till fakturering. Såklart har vi också integrationen mot Visma.net, för att slippa dubbeljobbet som två separata system skulle kunna innebära. 

Resursallokering

Syftet med resursallokeringen är att nyttja resurser på ett effektivt sätt, genom att synliggöra personalens beläggningsgrad och fatta välgrundade beslut om vem som ska arbeta i specifika projekt eller aktiviteter. Detta är lika användbart i försäljningsfasen som under genomförandefasen av ett projekt.

PM ger mig möjligheten att följa upp och planera projekten på en helt annan nivå än tidigare. Förutom att jag kan resursallokera utifrån kompetens och arbetsbelastning får jag också hjälp att hålla projektens tidsramar, säger projektledaren Carl Skogström

Med hjälp av resursallokeringen kan vi definiera hur mycket tid olika personer kan ägna åt projekt eller faser. Resursallokering besvarar frågan “vilken person med en viss kompetens kan arbeta 10h i mitt projekt nästa vecka”, snarare än “vem är tillgänglig kl 14.00 på torsdag”, vilket handlar mer om kalender- och aktivitetshantering.

Visma.net PM exempel startsida

Uppföljning

De flesta företag följer upp sina projekt genom nyckeltal och så gör även vi. I Visma.net PM finns det standardnyckeltal och på varje projekt kan vi få en fingervisning om till exempel fakturering, försäljningsmarginal och projektmarginal. I systeminställningarna har vi definierat egna nyckeltal för att kunna följa upp de siffror som är särskilt viktiga för oss.

Man får en tydlig bild av hur projekten står och går, vi vet var vi ska punktmarkera och kan lägga kraften där det är viktigt, säger konsulten Malin Segerud 

Det finns en uppsjö av standardrapporter som är lätta att redigera och filtrera. Vi kan egentligen följa upp vad som helst, bara det finns i systemet. En av våra favoritrapporter är Lönsamhet per individ, då vi jobbar i konsultbranschen.

För oss är det viktigt att vår produktportfölj består att produkter som vi tror på. Visma.net Project Management är en sådan produkt.

Vill du veta mer om vad Visma.net Project Management kan göra för ditt företag?

Tveka inte att höra av dig till oss.

Tags: Molnbaserat, Projekthantering

Skriven av Zedcom

Zedcom erbjuder helhetslösningar inom IT, affärssystem och drift.